De ce s-a mutat japonezul Yuki Ichiro în România? Și cum a luat naștere singurul restaurant cu specific nipon de la noi

0
52

Yuki este singurul restaurant japonez adevărat din București. Se numește așa pentru că acesta este numele proprietarului. Un om blând, calm și foarte deschis … exact cum se spune că sunt japonezii în general. Este mereu prin restaurantul pe care îl găsiți într-o casa mică de pe Puțul lui Zamfir, îngrămădită între două clădiri înalte, așa cum sunt aproape toate în zonă. Nu are curte, însă, japonezul întreprinzător a reușit să își facă loc chiar și acolo unde nu era deloc, așa că are două mese pe o mică platforma de lemn construită direct pe trotuar, sub un acoperiș de lemn.

Majoritatea clienților devin foarte repede obișnuiți ai locului, așa că vin se salută și vorbesc de fiecare dată cu Yuki. Iar el a creat un loc special pentru ei: un peret cu căni de ceai pe care oamenii și le pot cumpăra și lăsa acolo pentru a bea de fiecare dată când vin aici doar din ele.

Restaurantul este o oază exotică pe care ar fi bine să o descoperi măcar odată în viață. Și la Yuki nu este vorba doar despre mâncare, ci despre a intra într-o cultură fascinantă. De aceea, meniurile (există unul de prânz și unul de cină) sunt făcute sub forma unui album de fotografii, amintiri extrem de gustoase pe care să le iei cu tine.

/life.ro/de-ce-s-a-mutat-japonezul-yuki-ichiro-in-romania-si-cum-a-luat-nastere-singurul-restaurant-cu-specific-nipon-de-la-noi/

Lasă un răspuns