Pașaport diplomatic. E.S. Ambasadorul Japoniei dl. Hiroshi Ueda, despre cât de rapid se schimbă lucrurile, în vecinătatea Japoniei

0
841

În regiunea Asia-Pacific se proiectează în ultimii ani o umbră tot mai întunecată dinspre o super-putere înspre restul statelor de acolo. Democrațiile sunt greu încercate și provocările pe care anumite țări le au de înfruntat se accentuează. Cea mai bună soluție în fața unor astfel de sfidări sunt parteneriatele, între cei care au probleme comune, dar și cu aliați care pot ajuta la menținerea echilibrului de forțe. Japonia este unul dintre cei mai vechi parteneri ai NATO în zonă. Discutăm cu Hiroshi Ueda, ambasadorul japonez la București, despre cât de rapid se schimbă lucrurile, din mai multe puncte de vedere, în vecinătatea țării sale.

„Paşaport diplomatic” este un program unic pe teme de diplomaţie şi politică externă. În ultimii cinci ani, printre invitaţii acestui program au fost importanţi lideri mondiali, precum Benjamin Netanyahu, Viktor Orban, Mahmoud Abbas, Yanis Varoufakis, Sergei Naryshkin, Jens Stoltenberg, Mohammad Zarif, Giorgi Margvelashvili, NaserJudeh, Iord Alan Watson, ca să menţionăm doar pe câţiva. De asemenea, majoritatea ambasadorilor acreditaţi în România şi Ungaria, precum şi o mare parte a membrilor diferitelor guverne internaţionale au fost prezenţi in programul produs de Cristina Cileacu.

Lasă un răspuns