Carnea sintetică ar putea deveni în curând o opțiune departe de a fi ireală. O demonstrează un studiu realizat recent de Universitatea din Osaka, unde o echipă de cercetători a reușit să realizeze primul file de carne de vită Kobe sintetic prin imprimare 3D.

Pentru a produce versiunea artificială a prețiosului file – Kobe este una dintre cele mai prețuite cărnuri de vită din lume -, oamenii de știință japonezi au folosit celule stem izolate din carne de vacă Wagyu. Este o rasă specială de bovine crescute numai în Japonia și care a devenit renumită pentru calitatea tăieturilor obținute din aceasta, în special file-ul Kobe. Una dintre caracteristicile sale cele mai apreciate este distribuirea grăsimii în țesutul muscular.

Aceasta a fost provocarea cercetătorilor din Osaka. Experimentele cu carne sintetică, numită și „carne curată”, deoarece nu provine din animale sacrificate, efectuate până acum au arătat cum fibrele musculare ale fripturilor artificiale sunt slab organizate și nu reușesc să reproducă structura complexă a concurenților lor naturali. Însă, creatorii cărnii sintetice au reușit să depășească această limită, pornind de la trei varietăți diferite de celule stem izolate de țesutul muscular, de țesutul adipos și de vasele de sânge.

Japonezii au creat primul file de carne de vită sintetic prin imprimare 3D

Lasă un răspuns